EN
 

Media Markt - Saturn
Een 'coole' employer brand

De Media Markt - Saturn groep is een Duitse winkelketen gespecialiseerd in consumentenelektronica met winkels in Europa en Azië. Met de acquisitie van concurrent Saturn in de jaren ’90, legde de groep de funderingen voor een tweevoudige merkenstrategie. Deze strategie heeft zijn vruchten afgeworpen: Media Markt en Saturn zijn de grootste verdelers van consumentenelektronica in Europa. Vandaag zijn er meer dan 850 Media Markt en Saturn winkels in 16 landen verspreid over Europa en Azië. Samen zijn ze goed voor zo’n 70 000 werknemers.

 

Achtergrond

Met meer dan 20 Belgische winkels in tien jaar tijd heeft de Media Markt - Saturn groep nood aan een voortdurende instroom van getalenteerde medewerkers voor hun winkels en hoofdkantoor. Ze willen niet alleen de kwantiteit en kwaliteit van de instroom verhogen, maar ook effectieve manieren vinden om hun huidige talentenpool te ontwikkelen en managen. Zo kunnen interne vacatures gemakkelijker ingevuld worden en getalenteerde medewerkers behouden worden. Om deze uitdagingen aan te gaan schakelde Media Markt - Saturn Lemento in voor een employer brand creatie.

 

Strategie en aanpak

Lemento’s opdracht: een sterke en unieke employer brand ontwikkelen voor Media Markt - Saturn België. De eerste stap was een analyse van de organisatie in haar geheel en als werkgever. Deze bestond uit een corporate identity audit, management interviews en workshops met 50 werknemers van verschillende winkels, afdelingen en niveaus. Nadat we de nodige achtergrondinformatie verzameld hadden, gingen we over tot de merkcreatiefase. Hierin hebben we de onderscheidende werkgeverskarakteristieken van Media Markt - Saturn geïdentificeerd. Daaruit volgde de employee value proposition (EVP): autonomie, verantwoordelijkheid, fun. Dit is de unieke toegevoegde waarde die Media Markt - Saturn haar werknemers biedt.

Om de nieuwe employer brand intern en extern te implementeren creëerde onze studio een logo waarin zowel de EVP als de gloednieuwe slogan ‘Powered by Media Markt-Saturn people’ verwerkt werden. Intern lanceerden we een video en een driemaandelijkse HR-newsletter om de employer brand te communiceren. Bovendien voorzagen we de winkels van de nodige employer branding tools zoals buttons, bracelets, wall stickers, posters, T-shirts en een strip. De externe communicatie bestond uit een rekruteringscampagne. Hiervoor bedacht Lemento het concept ‘Their fridge versus our fridge’ met als slogan 'Are you hungry for a job?'. Om dit concept ook buiten de advertenties te laten leven, heeft Lemento een echte Media Markt-frigo geproduceerd. Voortaan zal de employer brand in alle interne en externe HR-communicatie van Media Markt - Saturn worden opgenomen. 

Media Markt

 

Vorige  |  Volgende

 

© 2022 Lemento
Stanislas Leclefstraat 18
BE-2600 Berchem
T +32 3 218 10 30
info@lemento.com

THINK
Corporate identity audit
Brand strategy
Brand architecture
Brand positioning
Corporate branding toolkit

CREATE
Logo design
Name creation
Visual and verbal identity
360° Branding
CI implementation

GROW
Brand launch
Corporate communication
B2B Communication
Employer branding
Internal communication

MANAGE
Brand guidelines
Logobank
Imagebank
Microsoft Office solutions
Online brand platform
 EN