Belfius Insurance
Internal branding in 'De wereld van Belfius Insurance'

Belfius Insurance is de verzekeringspoot van Belfius Bank & Verzekeringen, een autonome Belgische bank- en verzekeringsgroep. Ongeveer 650.000 gezinnen zijn verzekerd bij Belfius Insurance. Daarnaast zijn ook nog een groot aantal niet-particuliere klanten verzekerd. Met een 5e plaats in de markt, is Belfius Insurance één van de grootste spelers in België.

 

Vaststellingen
Belfius Insurance groeide sterk de afgelopen 15 jaar, zowel organisch als via fusies en overnames. De omvang en diversificatie van de activiteiten namen sterk toe. Taken en processen werden complexer, minder inzichtelijk. Bovendien bracht de bankencrisis veel onzekerheid. Een interne herbronning drong zich op.


Strategie en aanpak

Via een internalbrandingcampagne kon de betrokkenheid met alle onderdelen van het bedrijf en het bedrijf als geheel versterkt worden. Een totaal vernieuwende creatieve en inhoudelijke aanpak was de oplossing. We creëerden een centraal concept, de ‘Wereld van Belfius Insurance’, waarin een uitgebreide company map met klanten, kanalen, producten, … als uitgangspunt werd genomen. De company map werd via illustraties uitgewerkt en vervolgens in een interactieve intranet applicatie omgezet. Zo kan je als medewerker rondstruinen in deze stad, en door simpelweg te klikken op gebouwen, personen, reclameborden… alles leren over de producten en diensten van Belfius Insurance. De interne activiteiten van Belfius Insurance ontdek je als je het gebouw van Belfius Insurance in de stad binnenwandelt. De activiteiten worden via interne value-flows weergegeven. Om dit op een creatieve maar bevattelijke wijze te benaderen, vatten we ze op als verhalen; de ‘Belfius Insurance Tales’.  Binnen elk verhaal krijgen de afdelingen de mogelijkheid om hun rol in de flow toe te lichten en zichzelf voor te stellen via afdelingslogo’s, filmpjes, …

De ‘Wereld van Belfius Insurance’ brengt voor de medewerkers een duidelijk antwoord op de volgende vragen: waar zijn we als bedrijf mee bezig, wat is mijn rol in het grote geheel en wat is de rol van de collega’s in de andere afdelingen. Het is een instrument dat in de toekomst zowel naar bestaande als nieuwe collega’s ingezet zal worden. Het resultaat: meer betrokkenheid door een duidelijkere identiteit en idenficatie met de organisatie, meer kennis, meer motivatie, meer resultaat.

Vorige  |  Volgende

 

© 2022 Lemento
Stanislas Leclefstraat 18
BE-2600 Berchem
T +32 3 218 10 30
info@lemento.com

THINK
Corporate identity audit
Brand strategy
Brand architecture
Brand positioning
Corporate branding toolkit

CREATE
Logo design
Name creation
Visual and verbal identity
360° Branding
CI implementation

GROW
Brand launch
Corporate communication
B2B Communication
Employer branding
Internal communication

MANAGE
Brand guidelines
Logobank
Imagebank
Microsoft Office solutions
Online brand platform