EN
 FR
 

Ieper
Iedereen Ieper

Ieper is een stad in de Westhoek, in het zuid-westen van de Belgische provincie West-Vlaanderen. De stad telt bijna 35.000 inwoners en is daarmee de op vijf na grootste stad van West-Vlaanderen. De bijnaam van Ieper luidt ‘de Kattenstad', en daarnaast wordt ook gesproken over ‘Vredesstad'. De stad staat o.a. bekend om een rijk historisch verleden.


Vaststellingen
De stad Ieper is zich groeiend bewust van de toenemende concurrentie tussen steden en gemeenten en bijgevolg van de noodzaak van een toekomstgericht citymarketingplan. Er zijn daarbij drie prioriteiten: het toerisme; het duurzaam woon- , werk- en leefklimaat; de economische, ruimtelijk-fysieke en sociaal-culturele ontwikkeling van de eigen inwoners en ondernemers. Deze drie prioriteiten zullen via het citybrand versterkt worden.


Strategie en aanpak
Lemento ontwikkelde een authentiek merk dat de veelzijdigheid van de stad weergeeft en tegelijkertijd het verleden respecteert en de toekomst verwelkomt. Het concept wordt gecreëerd rond het Romeinse cijfer I, dat zowel naar WO I verwijst als naar de eerste letter van de naam Ieper. Als brand promise creëert Lemento "Iedereen Ieper". Dit vertolkt helemaal de visie dat echt iedereen (jong en oud, inwoner en toerist, gezin en bedrijf ...) in Ieper welkom is en er zijn/haar gading kan vinden.
Meer info op www.ieper2020.be.

 

Vorige  |  Volgende

 

© 2023 Lemento
Stanislas Leclefstraat 18
BE-2600 Berchem
T +32 3 218 10 30
info@lemento.com

THINK
Corporate identity audit
Brand strategy
Brand architecture
Brand positioning
Corporate branding toolkit

CREATE
Logo design
Name creation
Visual and verbal identity
360° Branding
CI implementation

GROW
Brand launch
Corporate communication
B2B Communication
Employer branding
Internal communication

MANAGE
Brand guidelines
Logobank
Imagebank
Microsoft Office solutions
Online brand platform
 EN  FR