EN
 

Belnet
Dedicated connectivity

Belnet is het Belgisch nationaal onderzoeksnetwerk dat internettoegang (zeer hoge bandbreedte) en internetdiensten levert aan Belgische universiteiten, (hoge)scholen, onderzoekscentra en overheidsdiensten. Ongeveer 200 instellingen met ongeveer 700.000 eindgebruikers zijn vandaag aangesloten op het Belnet-netwerk. Belnet maakt gebruik van geavanceerde technologieën om zijn netwerk voortdurend verder uit te bouwen en behoort daarmee tot één van de snelste nationale onderzoeksnetwerken ter wereld.

 

Vaststellingen

De vroegere huisstijl van Belnet had zijn grenzen bereikt, voornamelijk bij online gebruik werden deze beperkingen duidelijk. Bovendien was er een gebrek aan coherentie ontstaan. Zo werden de conferenties uitgewerkt met een andere grafische identiteit. De verhuis naar nieuwe kantoren en de hernieuwde businesspositionering was de ideale moment om ook de grafische identiteit grondig onder handen te nemen.

 

Strategie en aanpak

Op basis van een uitgebreid positioneringsonderzoek ontwierp Lemento het nieuwe logo en de bijhorende visuele identiteit. Uitgangspunt was de vernieuwde positionering die samengevat wordt in de baseline 'dedicated connectivity'. Het resultaat is een nieuw merkimago dat overeenstemt met de kenmerken klantgerichtheid, professionaliteit en no-nonsense. De nieuwe huisstijl werd geïmplementeerd in stationery, print en digitale communicatie. Een specifieke website rond de ipv6-countdown staat ondertussen ook online.

 

© 2023 Lemento
Stanislas Leclefstraat 18
BE-2600 Berchem
T +32 3 218 10 30
info@lemento.com

THINK
Corporate identity audit
Brand strategy
Brand architecture
Brand positioning
Corporate branding toolkit

CREATE
Logo design
Name creation
Visual and verbal identity
360° Branding
CI implementation

GROW
Brand launch
Corporate communication
B2B Communication
Employer branding
Internal communication

MANAGE
Brand guidelines
Logobank
Imagebank
Microsoft Office solutions
Online brand platform
 EN