EN
 FR
 

Confederatie Bouw
Samen bouwen, samen groeien, samen sterk

De Confederatie Bouw is de werkgeversorganisatie voor de bouwsector en vertegenwoordigt meer dan 15.000 Belgische bouwbedrijven. Zij verdedigt hun belangen op lokaal, gewestelijk, federaal en internationaal vlak. Via haar drie gewestconfederaties (Vlaamse Confederatie Bouw, Confederatie Bouw Brussel-Hoofdstad, Confédération Construction Wallonne), haar 19 lokale confederaties en 17 beroepsfederaties, geeft zij informatie, advies, promotie, opleidingen en begeleiding op maat van en voor alle bouwaannemers.


Probleemstelling
Het grootste probleem van de Confederatie Bouw is de zichtbaarheid in de communicatie online en offline. Daarnaast is er een gebrek aan uniformiteit in de communicatietools van alle lokale en gewestconfederaties. De organisatie is er tot op heden niet in geslaagd om alle onafhankelijke confederaties op dezelfde visuele wijze te laten communiceren.


Oplossing
Lemento gaat van start met de ontwikkeling van een nieuwe brand identity waarbij de kernelementen zoals naam en logo onveranderd blijven. De merkassociaties die Lemento aan het merk DNA toevoegt zijn o.a. professionalisme, dynamiek en moderniteit. Lemento schenkt hierbij bijzondere aandacht aan de schaalbaarheid van het logo om zo de zichtbaarheid van de organisatie in geval van sponsoring op events en signalisatie te maximaliseren. Om ervoor te zorgen dat alle lokale confederaties deze stijl gemakkelijk kunnen overnemen ontwikkelt Lemento een set met brand guidelines en een aantal designer packages. Het merk staat terug in pole-position.

Vorige  |  Volgende

 
© 2016 Lemento nv
Stanislas Leclefstraat 18
BE-2600 Berchem
T +32 3 218 10 30
info@lemento.com
THINK
Corporate identity audit
Brand strategy
Brand architecture
Brand positioning
Corporate branding toolkit
CREATE
Logo design
Name creation
Visual and verbal identity
360° Branding
CI implementation
GROW
Brand launch
Corporate communication
B2B Communication
Employer branding
Internal communication
MANAGE
Brand guidelines
Logobank
Imagebank
Microsoft Office solutions
Online brand platform
 EN  FR