EN
 FR
 

ASCW
Een agentschap wordt zichtbaar

Het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen is een nieuw agentschap in de Vlaamse overheid. Het is opgericht in 2006 als onderdeel van het (nieuwe) Vlaamse Ministerie van Cultuur, Jeugd, Sport en Media. Zowel de afdeling Jeugd als de afdeling Volksontwikkeling en Lokaal Cultuurbeleid maken er deel van uit.

Vaststellingen
De reorganisatie van de Vlaamse overheid, Beter Bestuurlijk Beleid, was de directe aanleiding voor de fusie van verschillende afdelingen die actief waren in het domein van jeugd en cultuur. Om zijn identiteit binnen de Vlaamse overheid te benadrukken, opteerde het agentschap voor een eigen huisstijl.

Strategie en aanpak
In een eerste fase doet Lemento workshops met de medewerkers van de verschillende afdelingen. Hoe zien zij het nieuwe agentschap, hun nieuwe collega's en wat zijn de gemeenschappelijke elementen. Vervolgens ontwikkelen we het nieuwe logo en de huisstijl. Het logo kan als woord- en als beeldmerk opgevat worden. Het vormt een perfect vierkant, accuraat en opvallend. Het staat voor openheid en weerspiegelt een actief en dynamisch agentschap. De eigen stijl zorgt voor visuele herkenbaarheid en is een hulpmiddel om eenvormig te communiceren met de klanten.

 
© 2016 Lemento nv
Stanislas Leclefstraat 18
BE-2600 Berchem
T +32 3 218 10 30
info@lemento.com
THINK
Corporate identity audit
Brand strategy
Brand architecture
Brand positioning
Corporate branding toolkit
CREATE
Logo design
Name creation
Visual and verbal identity
360° Branding
CI implementation
GROW
Brand launch
Corporate communication
B2B Communication
Employer branding
Internal communication
MANAGE
Brand guidelines
Logobank
Imagebank
Microsoft Office solutions
Online brand platform
 EN  FR