EN
 FR
 

Umicore
Communiceren naar de buren

Umicore is een materiaaltechnologiegroep. Zijn activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd rond vier bedrijfssectoren: Nieuwe Materialen, Edelmetaalproducten en Katalysatoren, Edelmetaaldiensten en Speciale Zinkproducten. De Umicore Groep beschikt over industriële installaties op alle continenten en verleent diensten aan een wereldwijd klantenbestand. De Groep boekte in 2006 een omzet van 8,2 miljard euro (inkomsten van 1,7 miljard euro, metaal niet inbegrepen) en heeft op dat ogenblik ongeveer 14.000 mensen in dienst.

 

Vaststellingen

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen, is communicatie naar omwonenden van een industriële site een belangrijk aandachtspunt. Umicore wilde die inwoners van Olen meer op de hoogte brengen over het reilen en zeilen in de fabriek en waren bijgevolg op zoek naar een partner die hen daarbij kon helpen.

 

Strategie en aanpak

Lemento creëert een milieujaarverslag op maat van de burger. Helder taalgebruik, mooie fotografie met echte mensen en een moderne vormgeving in lijn met de huisstijl zijn de ingrediënten. Mens en Milieu in Olen is een mooi en informatief document dat meer inhoudt dan het vervullen van een verplichting. Het is echte communicatie.

 
© 2016 Lemento nv
Stanislas Leclefstraat 18
BE-2600 Berchem
T +32 3 218 10 30
info@lemento.com
THINK
Corporate identity audit
Brand strategy
Brand architecture
Brand positioning
Corporate branding toolkit
CREATE
Logo design
Name creation
Visual and verbal identity
360° Branding
CI implementation
GROW
Brand launch
Corporate communication
B2B Communication
Employer branding
Internal communication
MANAGE
Brand guidelines
Logobank
Imagebank
Microsoft Office solutions
Online brand platform
 EN  FR