EN
 

PODDO
Motivatie. Integratie. Innovatie

De Programmatorische federale OverheidsDienst Duurzame Ontwikkeling werd in 2002 opgericht en staat in de eerste plaats ten dienste van andere federale overheidsdiensten. Met taken zoals het voorbereiden, coördineren en uitvoeren van het beleid inzake duurzame ontwikkeling, is het een instelling die andere federale overheidsdiensten ondersteunt door expertise over duurzame ontwikkeling aan te reiken.

Vaststellingen
De POD DO is een nog jonge overheidsdienst. Met het oog op professionalisering werd gezocht naar de ideale partner voor de ontwikkeling en implementatie van een sterk merk dat de unieke missie, visie en strategie van de dienst in de verf zou zetten. Een extra dimensie was om, uitgaande van de kernactiviteiten van de POD, voortdurend rekening te houden met duurzaamheidscriteria. Dit op het vlak van design, maar vooral ook bij de toepassingen.

Strategie en aanpak
Op basis van een grondige analysefase, onder andere door middel van een brand definition workshop met het managementteam, werden een logo en een baseline (‘Motivatie. Integratie. Innovatie’) gecreëerd.  Motivatie staat voor de mensen achter de POD DO die voor honderd procent achter de unieke missie van de overheidsdienst staan. Integratie staat voor de transversale rol die de POD DO speelt in het hele overheidsnetwerk. Innovatie staat voor de vernieuwing en de verbeeldingskracht die nodig zijn om de problemen rond duurzame ontwikkeling die de toekomst zal stellen op te lossen.
Het visuele element van het logo werd doorgetrokken naar stationery en documenten waarvoor Lemento ook templates ontwikkelde. Om de huisstijl te verankeren in de organisatie, werd ook een handboek ontwikkeld.

 
© 2016 Lemento nv
Stanislas Leclefstraat 18
BE-2600 Berchem
T +32 3 218 10 30
info@lemento.com
THINK
Corporate identity audit
Brand strategy
Brand architecture
Brand positioning
Corporate branding toolkit
CREATE
Logo design
Name creation
Visual and verbal identity
360° Branding
CI implementation
GROW
Brand launch
Corporate communication
B2B Communication
Employer branding
Internal communication
MANAGE
Brand guidelines
Logobank
Imagebank
Microsoft Office solutions
Online brand platform
 EN