EN
 

National MS Center Melsbroek
50 jaar ervaring

In 1960 werd de eerste gespecialiseerde instelling opgericht voor diagnose, behandeling en revalidatie van personen met Multiple Sclerose (MS) en aanverwante aandoeningen. Het kreeg de naam Nationaal Schiftings- en Re-adaptatiecentrum voor Multiple Sclerose vzw. In 1996 wijzigde de officiële benaming van de instelling naar Nationaal Multiple Sclerose Centrum vzw. Samen met de talrijke medewerkers zijn ze er in geslaagd het centrum zodanig uit te bouwen dat het niet alleen in ons land maar ook in het buitenland bekendheid verwierf. Aanvankelijk werd gestart met 20 bedden, intussen beschikt het centrum over 134 bedden, 70 ambulante plaatsen en stelt het 330 personen te werk.

 

 

Vaststellingen

Het centrum biedt integrale, veilige, topklinische en geïntegreerde zorgtrajecten op maat voor personen met MS en andere chronische neurologische aandoeningen. Het MS Centrum wilde zich zowel nationaal als internationaal nog beter op de kaart zetten als hét referentiecentrum voor MS.

 

Strategie en aanpak

Lemento ontwikkelde op basis van de missie de naam National MS Center Melsbroek. Met deze Engelstalige naam onderstrepen ze het internationale karakter van de organisatie. Bij deze nieuwe naam hoort een nieuw kleurrijk en dynamisch logo dat de missie van het MS center onderstreept. De "driehoekjes" symboliseren het integrale zorgtraject op maat, de multidisciplinaire aanpak, de kwalitatieve zorg in alle fases van MS, de aandacht voor de omgeving van de patiënt en de 50 jaar ervaring.

Naast logo design stond Lemento ook in voor de ontwikkeling van stationery, office templates en het design van de website. Om de nieuwe stijl te verankeren binnen de organisatie werd ook een huisstijlhandboek op punt gezet.

 
© 2016 Lemento nv
Stanislas Leclefstraat 18
BE-2600 Berchem
T +32 3 218 10 30
info@lemento.com
THINK
Corporate identity audit
Brand strategy
Brand architecture
Brand positioning
Corporate branding toolkit
CREATE
Logo design
Name creation
Visual and verbal identity
360° Branding
CI implementation
GROW
Brand launch
Corporate communication
B2B Communication
Employer branding
Internal communication
MANAGE
Brand guidelines
Logobank
Imagebank
Microsoft Office solutions
Online brand platform
 EN