EN
 FR
 

Mecoms
Empowering smart utilities

MECOMS is dé software-oplossing voor nutsbedrijven, zowel in de gereguleerde als gedereguleerde energiemarkt. Het software-platform werd ontwikkeld door Ferranti Computer Systems en is gecertifieerd voor Microsoft Dynamics AX. Het is een oplossing die zowel door elektriciteits-, water- als gasbedrijven kan gebruikt worden.

Vaststellingen
Ferranti Computer Systems was op zoek naar een partner voor de ontwikkeling van zijn belangrijkste product brand, Mecoms. Het merk bestaat al een tijdje en werd grotendeels gebaseerd op de stijl van het corporate brand. Na enkele jaren was de stijl een eigen leven gaan leiden en was alle consistentie zoek. Gezien MECOMS nu ook via partners in de markt wordt gebracht, is de stap naar een eigen identiteit een logisch gevolg.

Strategie en aanpak
Na een analyse en oefening rond merkpositionering creëerde, Lemento voor deze ‘Ferranti business unit' een product brand identity rond de driver "empowering smart utilities". Deze identiteit komt tot uiting in alle online en offline communicatietools: brochures, factsheets, case studies, presentaties, website, allerlei sales-tools ... Een visuele stijl werd ontwikkeld rondom de business areas en de solutions in plaats van rondom het product en zijn technische eigenschappen. Hiervoor werden persona's geïntroduceerd die centraal staan in alle communicatie. Zij staan voor de verschillende business areas waarin Mecoms werkzaam is. De nieuwe product brand identity werd geïntroduceerd via de lancering van de nieuwe website die volledig gemaakt werd in Sharepoint (Moss 2007).

Vorige  |  Volgende

 
© 2016 Lemento nv
Stanislas Leclefstraat 18
BE-2600 Berchem
T +32 3 218 10 30
info@lemento.com
THINK
Corporate identity audit
Brand strategy
Brand architecture
Brand positioning
Corporate branding toolkit
CREATE
Logo design
Name creation
Visual and verbal identity
360° Branding
CI implementation
GROW
Brand launch
Corporate communication
B2B Communication
Employer branding
Internal communication
MANAGE
Brand guidelines
Logobank
Imagebank
Microsoft Office solutions
Online brand platform
 EN  FR