Ecomed
Innovative in reducing infection risk

Ecomed is distributeur van producten voor infectiepreventie en desinfectie in de zorgsector. Het bedrijf heeft zich sinds zijn oprichting in 2005 ontpopt tot een uitdager op de markt in België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk, door steeds op zoek te gaan naar de best beschikbare oplossingen voor verschillende medische toepassingsgebieden.

 

Vaststellingen
Na enkele jaren van gestage groei wilde Ecomed een strategische aanpak voor zijn communicatie. Lemento stelde vast dat het bedrijf een probleem had op het vlak van zichtbaarheid.  Als distributeur biedt Ecomed heel wat verschillende producten aan, met elk een eigen merk en look & feel. Om merkbekendheid en een sterk imago op te bouwen had Ecomed nood aan een duidelijke en  onderscheidende merkidentiteit. Het bedrijf Ecomed moest de bovenhand krijgen in de communicatie, de merken die het verdeelt moesten ondergeschikt worden.

Strategie en aanpak
Na onze analyse raadden we Ecomed aan om in te zetten op zijn drie belangrijkste troeven: innovatie, duurzaamheid en betrouwbaarheid.  We stippelden de koers uit voor een heldere positionering, met als nieuwe baseline ‘innovative in reducing infection risk’. We optimaliseerden het logo en splitsten het productgamma op in drie categorieën: desinfectie van medische instrumenten, desinfectie van medische oppervlakken en ruimtes, en persoonlijke bescherming. Voor elke categorie ontwierpen we een symbool. De drie symbolen vormden de basis voor een frisse nieuwe huisstijl, die we op heel wat communicatiemiddelen toepasten. Zo ontwikkelden we stationery, product sheets,  templates, social media branding en een emailsignature.
Ecomed staat nu in pole positie om nieuwe producten te lanceren en nieuwe markten te veroveren.

 
© 2016 Lemento nv
Stanislas Leclefstraat 18
BE-2600 Berchem
T +32 3 218 10 30
info@lemento.com
THINK
Corporate identity audit
Brand strategy
Brand architecture
Brand positioning
Corporate branding toolkit
CREATE
Logo design
Name creation
Visual and verbal identity
360° Branding
CI implementation
GROW
Brand launch
Corporate communication
B2B Communication
Employer branding
Internal communication
MANAGE
Brand guidelines
Logobank
Imagebank
Microsoft Office solutions
Online brand platform