EN
 FR
 

Biografische musea
Een kleurrijk pallet

Biografische Musea is een samenwerkingsverband tussen vijf kleine musea (Lier, Schilde, Hoogstraten, Beerse en Mol) die het werk van één kunstenaar beheren. Huiselijkheid en vriendelijkheid zijn hun troeven. De vijf kunstenaars zijn sterk verbonden met de streek waar ze werken. Dat blijkt ook uit hun schilderijen.

 

Vaststellingen

In het najaar van 2002 geeft het ministerie van Cultuur het Stedelijk museum uit Hoogstraten behalve een subsidie ook de opdracht om op zoek te gaan naar een samenwerking tussen musea die een collectie van één kunstenaar beheren. Vijf musea worden bereid gevonden in het project te stappen. Dankzij de samenwerking kunnen ze meer gewicht in de schaal leggen. Ze kunnen gezamenlijk communicatiemateriaal ontwikkelen, samen tentoonstellingen organiseren en profiteren van een aantal schaalvoordelen.

 

Strategie en aanpak

In plaats van gewoon wat communicatiemateriaal (brochure, affiche …) te  ontwerpen stelt Lemento een gezamenlijk merk voor. We creëren het merk Biografische Musea met 'Een kleurig palet' als slogan. Het logo, de merkarchitectuur en de corporate identity geven blijk van een sterk profiel dat toch verscheidenheid toelaat.

 
© 2016 Lemento nv
Stanislas Leclefstraat 18
BE-2600 Berchem
T +32 3 218 10 30
info@lemento.com
THINK
Corporate identity audit
Brand strategy
Brand architecture
Brand positioning
Corporate branding toolkit
CREATE
Logo design
Name creation
Visual and verbal identity
360° Branding
CI implementation
GROW
Brand launch
Corporate communication
B2B Communication
Employer branding
Internal communication
MANAGE
Brand guidelines
Logobank
Imagebank
Microsoft Office solutions
Online brand platform
 EN  FR